In de huidige samenleving speelt het internet een grote rol. De digitalisering heeft grote invloed op het doen en laten van de mensheid. Waar men vroeger contant het brood moest betalen, kan men nu zijn of haar mobiel op het pinautomaat leggen om af te rekenen. 

De digitalisering vervangt steeds meer. Voor het eigen gemak beschikt vrijwel ieder gezin over apparatuur, waaronder een smartphone of tablet. De apparatuur is verkrijgbaar in duizenden designs en diverse merken om aan ieders wensen te kunnen voldoen. Maar wat moet je dan kiezen?

Android VS IOS

Android en IOS zijn hedendaags de twee grootste aanbieders als het gaat om apparatuur. De concurrenten verschillen op diverse vlakken, waardoor de favorieten van mensen ook verdeeld zijn. Om de beslissing te kunnen maken welke software het best bij jou past, zullen in dit artikel de voordelen van zowel de Android IOS worden behandeld.

IOS van Apple

IOS is het besturingssysteem van Apple. In 2007 heeft Apple IOS geïntroduceerd en zette de markt op zijn kop. Sindsdien volgen veel fabrikanten de keuzes en werking van IOS op. Als er gekozen wordt voor IOS, dan kom je automatisch uit bij een iPhone. Ook bij een ipad kopen komt dit erbij! 

Voordelen van IOS

IOS wordt veel gebruikt door techneuten, aangezien het systeem erg veelzijdig is. Een iPhone heeft veel functies, waarbij er keuze is uit ruim 1 miljoen apps! Daarbij kan er gerust geconcludeerd worden dat IOS de veiligste smartphone ter wereld is, doordat alle apps vooraf goedgekeurd moeten worden door Apple voordat ze in de App Store verschijnen. 

Ook de mensen die iets minder technisch vaardig zijn, zullen prima om kunnen gaan met een iPhone. Vrijwel alles kan aangepast worden naar eigen gemak en wensen. IOS is daarbij enorm snel in werking; een groot voordeel voor vele gebruikers. 

Android van Google

Android is de grote concurrent van IOS. Het systeem wordt gebruikt op smartphones van onder meer Samsung en LG. Google is de oprichter van Android en heeft IOS als voorbeeld beschouwd. 

Voordelen van Android

Een groot verschil tussen beide systemen is dat men bij Android in staat is het gehele opstartscherm naar eigen wens aan te passen met de ‘widgets’. Zo kan ervoor gekozen worden om het weer of de agenda te laten verschijnen bij het opstartscherm. Daarnaast is de keuze bij Android groot. Waar bij IOS enkel gekozen kan worden voor iPhone is de keuze bij Android een stuk breder. 

Verder wordt de Play Store steeds rijker aan applicaties. Op dit moment zijn de meeste apps enkel geschikt voor IOS-toestellen. Om de Android-gebruikers ook in staat te stellen die apps te downloaden, wordt er hard aan gewerkt. 

Tot slot is het als Android-gebruiker mogelijk in te loggen op het Google-account, waardoor de mail, foto’s en documenten direct worden gekoppeld aan Google Drive.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *